Site Loader
Paperivankkuri

Laulaja Henna Jokelan ja kitaristi Mikko Lohenojan muodostama Aero-yhtye perustettiin vuonna 2011. Pariskunta onnistui pitämään bändin piilossa jopa lähipiiriltään, kunnes pienimuotoisesti jaettu ensimmäinen single, raikas poprock-soundi ja itse tehty musiikkivideo herättivät radioiden, musiikkisivustojen ja Helsingin Sanomien Nyt-liitteen kiinnostuksen. Lehti kirjoittikin yhtyeestä aukeaman kokoisen jutun. Debyyttialbumi on luvassa elokuussa 2012, ja uusi single Paperivankkuri julkaistiin 2.4.2012.

“Aero on elämänvoimaa, rakkautta, matkustamista, nostalgiaa, nuoruutta, muistoja ja elämänjanoa” tiivistää yhtyeen ajatusmaailmaa laulaja Henna. Henna astelee Aeron kanssa musiikillisia ensiaskeleitaan, kun taas Mikko tunnetaan muusikkona ja tuottajana muun muassa pitkän uran tehneen Superchrist-yhtyeen laulaja-kitaristina sekä basson varresta punkfolkyhtye Tundramatiksin riveissä. Näiden kahden, kokeneen konkarin sekä tuoreen ja kokemattoman laulaja-lauluntekijän yhteistyönä syntyy bändi nimeltä Aero.

Debyyttialbumia pohjustava single Paperivankkuri sai yhtyeen mukaan innoituksensa Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön turvapaikanhakijoille tekemästä projektista, jossa jatkuvasti muuttava, tahtomattaan koditon maailmankansalainen löytää rauhan tanssin maailmasta. Levyllä soittavat myös basisti Jan Wälchli ja rumpali Ilkka Tolonen. Kappaleen musiikkivideolla nähdään akrobaatit Sarah Hudson ja Antti Leinonen ja video on Aeron omaa tuotantoa. Singlen kannen on suunnitellut muun muassa Marimekon suunnittelijana tunnetuksi tullut Aino-Maija Metsola.

Hyppää mukaan!

Aero

Aero-yhtye

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *