1. JUOKSE TYTTÖ (RADIO EDIT) LATAA WAV-TIEDOSTONA (44.1 kHz, 16 bit)

Säv. Henna Jokela-Lohenoja, Mikko Lohenoja, San. Henna Jokela-Lohenoja, Sov. Henna Jokela-Lohenoja, Mikko Lohenoja, Lassi Jokinen
ISRC: FI-9ML-21-00001

2. JUOKSE TYTTÖ (REMIX) LATAA WAV-TIEDOSTONA (44.1 kHz, 16 bit)

Säv. Henna Jokela-Lohenoja, Mikko Lohenoja, San. Henna Jokela-Lohenoja, Sov. Henna Jokela-Lohenoja, Mikko Lohenoja, Lassi Jokinen
ISRC: FI-9ML-21-00002

Levykoodi: DBR031
℗ & © 2021 Disco Blanco Recordings


Linkit digipalveluihin

Spotify | Apple MusicTidalDeezer


Aero – “Juokse tyttö” 5.2.2021

Helsinkiläisen Aeron toinen levy julkaistaan toukokuussa 2021. Tulevan levyn nyt julkaistava sinkku “Juokse tyttö” on aeromaisesti suomirokkia ja indie-virtauksia yhdistelevä menobiisi. Siinä juostaan kohti omia haaveita, kohti omaa paikkaa maailmassa eikä anneta matkalla olevien houkutusten eksyttää tieltä.

Tulevan levyn kappaleet käsittelevät nuoruuden loppumista ja jonkin uuden, vielä tuntemattoman ajan alkamista. Lauluissa on vivahteita rakkauden eri muodoista perheessä ja parisuhteessa, jossa kaikki muuttuu koko ajan, mutta suurinta muutosta edustat sinä itse. Levyllä kuullaan myös kaikuja oman historian tutkimisesta ja siitä, kuinka aika antaa ääriviivat kokemuksille.

Popia, folksävyjä ja indierockia yhdistelevä Aero julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2012. Folkvaikutteinen “Kotkan siiven alle” soi Yle Radio Suomen soittolistalla, ja kaupungin laidalta katoavista huviloista kertova “Kruunuvuorella” synnytti artikkelin Helsingin Sanomiin ja sai huomiota jopa itse kaupunginjohtajalta Jussi Pajuselta.

Keväällä 2014 Aero oli mukana Eput rautaa -coverlevyllä versiollaan Eppu Normaalin kappaleesta “Afrikka, sarvikuonojen maa”.

Aeron muodostavat laulaja Henna Jokela-Lohenoja ja kitaristi-instrumentalisti Mikko Lohenoja.

Tulevalla albumilla yhtyeen riveissä debytoi rumpali Lassi Jokinen (mm. Gracias, Elias Gould, Superchrist)

www.aerohelsinki.com

www.discoblanco.fi

Aeron debyyttilevystä sanottua vuonna 2012

”Kiinnostuin yhtyeestä heti viimevuotisen Tangier-debyyttisinglen kuultuani. Lohenojan kitarointi kuljettaa kappaletta hypnoottiseen, Superchristin ainutlaatuisesta soundista muistuttavaan tyyliin. Kauniisti kaiutetut soittimet ja laulu täydentävät tyylikkään kokonaisuuden.”

(JUSSI MÄNTYSAARI / RUMBA)

”Levyn yleistunnelma on kauttaaltaan viehättävä, ja sanoitusten matkaromantiikka ja sovitusten etnovaikutteet pohjolasta Afrikkaan ja Irlantiin tukevat toisiaan. Aerossa on paljon potentiaalia ja kosolti kunnianhimoa.”

(ARI VÄNTÄNEN / SUE)

”Matkalaukkuelämästä kertova Paperivankkuri on sormet solmuun saavine bassokuvioineen metka ja juuri sopivan iskelmäinen, siis onnistunut sinkku tällaiselle levylle. Jokelan ääni on luonnollinen ja pehmeä.”

(HEIDI VÄLKKILÄ / SOUNDI)