Site Loader

Aero on elämänvoimaa, rakkautta, eri kulttuurien sekoitusta, matkustamista, nostalgiaa, nuoruutta, muistoja, elämänjanoa ja viisasta vanhuutta. Aero on tanssia ja elämänmakuisia tarinoita. Musiikillisesti Aero voisi olla sekoitus Karkkiautomaattia, powerpopia, 22 Pistepirkkoa, juurisoundia ja tanssirytmejä.

Syksyllä 2012 julkaistavan debyyttialbumin useimmat tekstit ovat saaneet innoituksensa todellisista tarinoista, poimittuna mm. lehtijutuista, dokumenttielokuvista ja näyttelyistä. Ensimmäinen single Tangier kertoo Story Café –näyttelyssä brittinuorukaiselta kuullun tarinan siitä, miten Bob Dylanin “If You See Her Say Hello” -kappaleen “tangier” sai 5-vuotiaan mielessä uuden merkityksen, ja olikin afrikkalaisen kaupungin sijaan melankolinen mielentila.

Aero sai alkunsa aamupalapöydässä hunajapurkin pisaroista. Ja kun biisiaihioita syntyikin sanelunauhuriin tasaiseen tahtiin lisää, niitä ruvettiin työstämään omassa kotistudiossa. Yhteinen oma soundi löytyi ja kehittyi helposti, ja muutamassa kuukaudessa biisejä olikin jo levyllinen valmiina.

Kokoonpanoltaan Aero voisi muistuttaa erästäkin länsinaapurimme menestyksekästä 80-90 -lukujen poprock-duoa. Laulaja-lauluntekijä Henna kirjoittaa sanat ja melodiat, kitaristi Mikko tuottaa, säveltää ja sovittaa.

Mikko tunnetaan muun muassa pitkän uran tehneen Superchrist -yhtyeen laulaja-kitaristina, Tundramatiks -punkfolkyhtyeen pitelemättömänä basistina sekä aktiivisena toimijana lukuisissa muissa bändiprojekteissa muusikkona ja tuottajana. Henna taas ottaa lauluntekijänä ensiaskeleitaan. Näiden kahden, kokeneen konkarin ja tuoreen ja kokemattoman laulaja-lauluntekijän yhteistyönä syntyy bändi nimeltä Aero.

Hyppää mukaan!

Disco Blanco Recordings

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *