Site Loader
Turvaan tuntemattomaan
  1. Auf Wiedersehen, rakas
  2. Paperivankkuri
  3. Tangier
  4. Kruunuvuorella
  5. Kutomaan seittini
  6. Kurjet
  7. Suurten kansojen pariin
  8. Pyöri orava pyöri
  9. Kotkan siiven alle
  10. Heinäkuun tyttö

Laulaja Henna Jokelan ja kitaristi Mikko Lohenojan muodostama Aero perustettiin vuonna 2011. Pariskunta onnistui pitämään bändin piilossa jopa lähipiiriltään, kunnes pienimuotoisesti jaettu ensimmäinen single Tangier, sen raikas poprock-soundi ja itse tehty musiikkivideo herättivät radioiden, musiikkisivustojen ja Helsingin Sanomien Nyt-liitteen kiinnostuksen. Lehti kirjoittikin yhtyeestä aukeaman kokoisen jutun.

Aeron debyyttialbumi “Turvaan tuntemattomaan” julkaistiin 30.8.2012. “Albumi on monella tavalla matka turvaan tuntemattomaan. Se on sitä tekijöilleen ja myös levyn kantava teema. Se on matka tuntemattoman rakkauden perässä sodan jaloissa, turvapaikan ja kodin etsimistä, kaipuuta niin kaukomaille kuin historian siivillekin, totuttujen kaavojen taakse jättämistä, uuden elämän alkua, luonnon pariin palaamista, pelkojen ylittämistä ja lopuksi luottavaista hyvästelemistä” kertovat Aero-yhtyeen Henna ja Mikko uudesta albumistaan.

Yhtyeen sävellyksistä ja sanoituksista vastaa pääosin laulaja ja lauluntekijä Henna Jokela, joka toimi myös yhtyeen alullepanijana. Toisena aisaparina toimii kitaristi Mikko Lohenoja, joka on aiemmin tullut tutuksi omalaatuisesta soundistaan mm. Superchrist- ja Tundramatiks-yhtyeiden riveissä. Yhtyeen äänimaisema ammentaa pääosin brittiläisestä kitaravetoisesta folkrockista ja 70-luvun voimarockista istuttaen sen suomalaisen rockperinteeseen, ja sointikaikuja voi 70-luvun rocklegendojen lisäksi kuulla myös nuoremmista yhtyeistä kuten Fields, Metric ja Lush. Hennan laulusoundi tuo myös raikkaan lisäyksen suomalaisten naislaulajien kirjoon.

Kotiduona aloittanut yhtye tekee muun muassa kaikki musiikkivideonsa kahdestaan, mutta laajenee albumilla jopa kahdeksanhenkiseksi yhtyeeksi, joka luottaa elävän soiton voimaan. Porvoon Magnusborgin salissa äänitetyn albumin äänittäjänä toimi Jukka Puurula ja miksaajana Mikko Raita. Albumin ja single-levyjen kannet on suunnitellut Marimekon suunnittelijanakin toimiva kuvittaja Aino-Maija Metsola.

Hyppää mukaan!

Aero

Aero is a indie rock group from Helsinki, Finland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *